divendres, 29 de maig del 2015

Celebrem la "Bressolada"!

Demà, dissabte 30, celebrem la «Bressolada», la festa del col·legi i de les escoles catalanes de la Bressola. No sabem si ho sabeu, però d’escoles com la nostra n’hi ha cinc més a la Catalunya del Nord. Aquesta festa es fa cada any i l’any que ve se celebrarà el 40è aniversari: ja fa 40 anys que va néixer la primera escola!

Es fa a Perpinyà i durant tot el dia es faran diferents activitatsal matí hi haurà un espectacle de música i teatre amb tots els nins i nines de les escoles, hi haurà una cercavila amb grallers i capgrossos i un dinar popular. A la tarda en Jordi Tonietti actuarà per tots nosaltres, després hi haurà una actuació castellera i, finalment, un concert dels més grans de la Bressola.


Aquest és el programa de la festa!

A l’escola de Sant Esteve, com podeu veure a les fotos, hem fet capgrossos per portar-los a la cercavila. Ens ho hem passat molt bé fent-los. La setmana que ve us penjarem les fotos dels capgrossos acabats!. 


Aquí els estem pintant. 


També ens hem hagut d’aprendre les cançons de l’espectacle del matí. Us mostrem un vídeo on ens podreu escoltar cantant una de les cançons que més ens agrada: «correllengua». Parla sobre la llengua catalana i els països catalans. Hi ha un tall que diu:


«De Salses a Guardamar, de Fraga a Maó»

Això significa que el català es parla des de Salses, un poble que està a prop de Sant Esteve, fins a Guardamar, un poble que està a prop de Castelló del Rugat. I també de Fraga, a l'oest dels països catalans, a Maó, una illa de les Illes Balears. Vosaltres coneixeu Guardamar?




Fins aviat!

1 comentari:

  1. Segur que feu una festa molt bonica i ho passeu bé. Ací fem una festa pareguda es diu LA TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ. En cada comarca del País Valencià fan la seua Trobada. Es una festa que celebrem un dissabte per la vesprada, enguany va tocar fer-la al poble d'Agullent el 28 de març. En la Trobada fan una cercavila, actuacions i el que més ens agrada, tallers. Cada escola i institut prepara un taller per a què els xiquets/es que vullguen passen a fer-lo.

    Ha escrit aquest comentari la mestra de 2n en nom de tota la classe.

    ResponElimina