dijous, 7 de maig del 2015

SEM ARTISTES!

Aquest any el nostre projecte es diu: ¨Sóc un artista¨. Cada dijous treballem un nou artista. Hem  conegut: Dalí, Van Gogh, Picasso, Miró, Rodin... però n'hem estudiat uns que són de Catalunya Nord: Esteve Terrús, Aristides Maillol, Jacint Rigau  i en Manel, que feia escultures a la Natura. Quan ens presenten un nou artista, en primer lloc, fem una lectura sobre la vida dels artistes i, en segon lloc, fem una activitat sobre la tècnica que treballa.

Vam  tenir l'oportunitat  d'anar d'excursió a la casa-museu d'Aristides Maillol a Banyuls. Allà vam parlar amb un familiar seu i li vam poder fer moltes preguntes. És un escultor que esculpia principalment cossos despullats de dones i les seves escultures es troben a Banyuls i a altres pobles. Era molt conegut arreu del món i parlava català.

També vam anar a veure l'obra d'en Manel, un pastor que passejava per una serralada de muntanyes que tenim a Catalunya Nord que es diu l'Albera. Allà hi va construir una font i va gravar missatges a les pedres. Vam fer una bona caminada per poder-ho espiar!

A continuació us mostrem les nostres obres d'art: són retrats com feia Jacint Rigau-Ros, aquarel·les seguint la tècnica d'Esteve Terrús, escultures com feia Aristides Maillol i fotografies de la font d'en Manel.

Hem escrit el missatge la Marine, la Jade i en Ronan.

2 comentaris: